Månedens Kunstner Oktober 2019

Kunst og kultur...

MÅNEDENS KUNSTNER I OKTOBER 2019

 


HADI ABDULHADI


En født kunstner kan Hadi kaldes. Gennem sin barndom i Basra, Irak har han absorberet solen, palmerne, Tigris og Eufrat for at gengive sanserne fra minderne i sine værker. På trods af hård politisk modstand lod han aldrig kunsten være og drog gennem en udvekslingsaftale i 1968 til Kiev, Ukraine for at tage kandidatgrad i oliemaling på kunstakademiet.


Den akademiske tilgang til billedkunst tog Hadi videre, da han fik sin Ph.d. i arabisk ornamentik i middelalderen på Surikov Instituttet, Moskva, hvor han bl.a. arbejdede med Tahir Salahov. Den viden har han brugt til at udvikle sin egen abstrakte stil, der lader de enkelte strejf og øjeblikket bestemme over værket.


Hadis kunst nedbryder billedet af virkeligheden for at give plads til billedets egen virkelighed og harmonisk farveklang, hvor antydning af billeder på én gang kommer til syne og forsvinder. Hans værker er derfor uden titel, da det tvinger iagttageren at søge maleriets virkelighed. Livet er Hadis inspiration til sin kunst, hvilket afspejles i værkernes orientalske, nordiske og russiske elementer.


Efter ankomsten i Danmark i 1997 som politisk flygtning har han udvist talent og evne til at udvikle sin kunst, hvilket kulminerede med tildeling af Svendborg Kommunes billedkunstpris i 2005.


På trods af Hadis indadvendthed har hans kunst fået anerkendelse med udstillinger i Baghdad, Rom, Firenze og Damaskus samt fået sine værker vist i diverse bøger.


 

         


Hadi Abdulhadi

Copyright © All Rights Reserved - Hvidovre Hospitals Kunstforening 2019

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Godkend